Ekologisk odling - både i stan och på landet!   

 
 
Böcker att köpa från Fobo
Odla din jord
Odla din jord
- organisk-biologisk odling i praktiken
Skriven av Karin Jansson, redaktör för Odlaren
odla din egen mat
Odla din egen mat
- skapa en ekologisk trädgård 
Skriven av Karin Jansson, redaktör för Odlaren

Till böcker >

Odlingsytor sökes

Har du en bit mark eller en del av din trädgård som du inte använder? Och vill gärna erbjuda andra odlare att använda den?

Då får du gärna höra av dig till FOBO. Vi vill bidra till att fler kan odla en del av sin mat.

Vi kan samla in och förmedla kontakter.

Hör av dig till kansliet: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring Marek Rolenec 070-423 79 69

 

 

Odlingsytor finnes

Rävlanda - Västra Götaland

Idag odlar jag både fleråriga och ettåriga grönsaker på c:a 70-80 kvadrat friland. Exempel på det jag brukar odla är potatis, jordärtskockor, rädisor, sockerärter, brytbönor, bondbönor, gråärt, soja, olika typer av kål, squash, fänkål, stjälkselleri, asiatiskt bladgrönt, flerårig spenat, sparris, ramslök, vitlök, lök, piplök.

I tunnelväxthuset på 24 kvadrat växer tjugotalet tomatplantor av olika slag (tillsammans med basilika) men även gurkor, paprikor och chili. Jag använder mig av droppbevattning och markduk, för att underlätta skötsel och för att kunna åka bort under sommaren.

Jag har ca 15 fruktträd (och ett antal bärbuskar) av mycket varierande kvalité som när vi flyttade in för nio år sedan var extremt eftersatta. Jag har påbörjat det mödosamma arbetet att föryngringsbeskära och har även planterat lite nya träd.

I trädgården spatserar även just nu 18 hönor omkring och ger mig gödsel och ägg.

Det finns gott om yta om någon är sugen på att utöka odlingen. Jag har också gott om yta att skörda grönmassa för täckdikning.

Kontakta Gustav Tellin Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.