Under 2018 ska lokalföreningen på egen hand försöka förmedla vad som händer inom föreningen - liksom vi gör på vår facebook-sida - Fobo Eksjö-Nässjö

ÅRSMÖTE 2018

Den 3 februari kl.14.00 håller vi vårt årsmöte på Kvarnars Gård i Eksjö. Förutom årsmötesförhandlingarna kommer Ola Johansson att berätta och visa bilder på temat "Inspiration från en trädgård". Vi bjuder på kaffe/the med hembakat bröd och underhåller oss själva. Det brukar bli en trevlig fest i glada vänners lag.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN !

STYRELSEN 

 

Program 2017

Fobos trädgård

Med start 4 april och varje torsdagskväll hela sommaren fram till 1 sept. kommer vi att finnas i trädgården från kl 18.

Vi i arbetsgruppen träffas även tisdagskvällar under april – juni för att alla förberedelser ska hinna göras innan trädgården får ta över, växa till sig och bara bli allt finare.

ALLA ÄR HJÄRTLIGT VÄLKOMNA !

Fobos trädgård är öppen dygnet runt, året om för den som vill göra ett besök och få en lugn stund för sig själv – Du ska alltid känna Dig... VÄLKOMMEN dit!

Utflykt till Spakarps Plantskola

Onsdag 26 april

Samling: Stora Torget kl. 17.30

Finns det trädgårdsdrömmar och idéer ni vill förverkliga? Då kan ni få hjälp. Spakarp erbjuder ett stort sortiment, noga utvalda växter - ovanliga växter, rosor ur egen odling, växter väl anpassade för ortsklimatet. Här finns också trädgårdstillbehör såsom redskap, fröer, lök och sättpotatis.
Medtag egen fika. 
Ansvarig: Reidun

Plantbytardag

Måndag 1 maj kl 11.00

Plats: Fobos trädgård

Vår traditionella plantbytardag genomförs traditionellt denna dag. Träffen samlar många trädgårdsvänner som vill hitta nya växter till sina trädgårdar. Samtidigt byter man bort egna växter. Var och en får presentera sina växter och sedan letar man reda på vad man vill ha.
Medtag egen fika.
Ansvarig: Reidun

Plantbytarträff i Bruzaholm

Tisdag 23 maj kl 18.00

Plats: Dödringshult, Bruzaholm

Samåkning från Stora Torget kl.17.30

Plantbytarträffen i den östra delen
av Eksjö kommun äger denna gång rum hos Ingrid och Rolf Bjugård i Dödringshult, som ligger norr om Bruzaholm. Vi träffas denna vackra vårkväll och byter plantor, fröer, sticklingar etc.
Medtag egen kvällsfika.
Kontakt: Ingrid: 076 - 039 84 00

Vegetarisk grillafton

Tisdag 30 maj kl 18.00-ca 21.00

Plats: Röda Stugan, Kvarnarps gård.

Den vegetariska grillkvällen har blivit en av Naturskyddsförening-ens mest efterlängtade aktiviteter. En fin uppstart av sommarens härliga grillkvällar. Vi testar och delar med oss av klimatsmarta tips om goda och vegetariska grillrätter .
Välkommen till en trevlig kväll med enkel samvaro och god mat till självkostnadspris.
Samverkan med Eksjö Naturskyddsförening
Anmälan senast den 28 maj till Birgit Andersson 0381-148 11 eller Britt-Mari Johansson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

INVIGNING: Vi presenterar årets tema ”Blomsterfesten i Täppan”

Lördag 17 juni kl 13.00

Plats: Fobos trädgård

I år kan vi fira ett Fobos trädgård fyller 20 år. Vi bjuder till fest i sagans tecken – med tårta naturligtvis. Som du kan läsa i detta vårprogram ska vi i år uppmärksamma hur vi med hjälp av sagans värld kan beskriva upplevelserna i en trädgård.

Som förebild har vi valt Elsa Beskows sagofigurer – alla vackra teckningar och fina texter. Där har vi redan som barn fått stifta bekantskap med blommor och grönsaker på ett lustfyllt sätt.
Ansvariga: Styrelsen

Utflykt till KRISTALLEN

Onsdag 28 juni kl 18.00

Samåkning från Stora Torget kl. 17.30.

I Bruzaholm pågår ett unikt projekt där man ska restaurera en arkitektpärla som uppfördes för drygt 50 år sedan.
Ett stenkast från väg 40 ligger ett växthus med anslutande försäljningspaviljong i glasbyggnaden Kristallen. Anläggningen var till omkring 1980 en mötesplats för Bruzaholmsborna. Nu har föreningen Kristallen fått projektpengar från Riksantikvarieämbetet och Länsstyrelen för att restaurera växthuset och den yttre miljön.
Ansvarig: Sven-Åke

Gör ditt eget örtsalt

Lördag 29 juli kl. 11.00

Plats: Fobos trädgård

Kom och gör ditt eget örtsalt. Vi plockar örter i trädgården och bereder dem tillsammans. Tag med en glasburk att ta med örtsaltet hem i för att sedan torka det hemma. Sker till självkostnadspris.
Ansvarig: Eva Ekenberg

FOBOs 40-årsjubileum på Spånhults herrgård.

Lördag/Söndag 5 - 6 augusti

Plats: Spånhults Herrgård, Norrahammar.

Anmälan enl. annons i Odlaren nr 1/2017 – det blir föredrag, tillbakablickar och besök hos Marie i Hattsjöhult. Passa på att delta i Förbundets jubileum nu när vi bor så nära – det går ju att delta utan övernattning. OBS ! – anmälan senast 5 maj.

Ansvarig: Sven-Åke

”Maries trädgård”

Lör/sön 12 - 13 augusti kl 12-18

Plats: Hattsjöhult, Grimstorp

Marie och Ronnie Johansson utanför Grimstorp (Nässjö) inbjuder till besök i deras ekologiska trädgård, helt i Fobos anda. De anser att tidpunkten är väl anpassad för att kunna erbjuda färska grönsaker och andra spännande växter, blandat med en mångfald av blomster. 

Så gör ett besök i Hattsjöhult, du kör vägen mellan Stensjön och Sävsjö, vägskylt mot Grimstorp.
därefter c:a 6 km eller från Grimstorp, skyltning Önnarp, - ca 2 km.
Kontakt: Marie Johansson 0380-700 33

Öppet Hus i Fobos trädgård i samband med Biodlingens dag

Söndag 13 augusti kl 11-15,

Samarbetet med våra grannar Biodlarna i Kvarnarp fortsätter. Biodlarna arrangerar sin egen dag och vi passar på att fånga upp besökarna i trädgården när de passerar på tipspromenaden.

VÄLKOMMEN !
Ansvarig: Reidun

 

Aktiviteter i samarbete med Studiefrämjandet